NYHETER

Følg med på våre nyheter for å holde deg oppdatert om hva som skjer.

Viktig! Kulturminnevandringa flyttet til Kvikne

På grunn av dårlig vær i høyfjellet blir kulturminnevandringen flyttet fra Skardøra i Tydal kommune til Storbekkhaugan i Kvikne kommune. Værmeldinga melder betraktelig bedre vær i Kviknefjellene. Dette er slettes ikke et dårligere alternativ.

Forestillingen «Svaaletjahke» settes opp på Rørosmuseet

Torsdag 27. september kl. 18.00 inviteres det til forestillingen Svaaletjahke.

Ta portrett med kunstner Vegar Moen!

Portrettkunstner Vegar Moen besøker Raasten rastah. Han jobber med en utstilling til Rørosmuseet neste år. Og her er en hilsen til dere som kommer:

Guevtelen hearskah – Festmiddag 29.9. kl. 1900

Nytt av året på Raasten Rastah er «Guevtelen hearskah», som fritt oversatt til norsk er «Viddas delikatesser». Hvilke lekkerbiskener har den sørsamiske matkulturen å by på? 

Workshops for barn og unge på Raasten rastah

Raasten rastah har gleden av å inviterer barn og unge fra hele det sørsamiske området til å delta på workshop fredag 28. og lørdag 29. september Det blir workshop med flere ulike tema barn og ungdom i alle aldre.

Noen få rom ledig

Hotellet er fullbooket, men det fins noen få rom ledig på Ertzeidergården og på Vertshuset. 

Statister under Raasten rastah

TMM Produksjon er i gang med innspillingen av en ny sørsamisk barne-tv-serie for NRK. Serien har fått navnet «Sööfe», og handler om en 12 år gammel jente som bor i Trondheim. I løpet av serien blir hun gradvis mer bevisst, og nysgjerrig på å lære mer om sin sørsamiske bakgrunn.

Ungdomsfest med Felgen Orkester

Foto: Magne Biti Raasten rastah holder ungdomsfest på fredagen, og vi arrangerer derfor konsert med Felgen Orkester og egen dj.

Felgen Orkester spiller opp til samedans

Foto: Magne Biti Raasten rastah har gjort grep for å skape mer liv på lørdagen, og vi arrangerer derfor samedans med Felgen Orkester og egen dj.

Raasten rastah har inngått avtale med Røros hotell

Raasten rastah og Røros hotell har inngått festivalhotellavtale.