Workshop for barn og ungdom

Fredag, 28. september kl. 10:00 – 15:00

Mijjen gærhkoegærja/ Vår kirkebok (3 – 6 år)

Saemien Åålmege holder workshop for barn mellom 3-6 år som bygger på «Mijjen gærhkoegærja / Vår kirkebok» Workshopen legger vekt på sørsamisk språk og kultur. Det vil bli fortellerstund fra boka, sanger og vuelieh. Ansatte i Saemien Åålmege leder workshopen i samarbeid med Saemien Åålmeges utdannede ungdomsledere.

Aktivitetsløype (5 – 8 år)

Rørossamiske foreldrenettverk har med seg Anna Nordfjell som aktivitetsleder, sammen med Lise Eder Murberg som medhjelper. Workshopen har fokus på aktivitet og kreativitet, sammen med samisk språk og læring. Workshopen inneholder aktiviteter som lassokasting, maling, tilberedning av samisk mat i lavvo, fortellerstund i bokbussene, Stalloe teater, besøk på lekeland osv. Husk klær etter vær, da vi ønsker å være mest mulig ute og bruke naturen rundt oss. Aktiviteten passer for barn mellom 5-8 år

Småsløyd (7 – 12 år)

Laila Mari Brandsfjellen ektine edtjebe vytnesjidh ovmessie vuekine jïh ovmessie aath darjodh. Maehtebe klaahkam voeledh jïh tyjjevoessem rïesedh. Daate sjïehteles maanide 7-12 jaepieh.
Laila Mari Brandsfjell holder workshop i vætna. Målet med aktiviteten er å lære teknikker og produsere gjenstander i ulike materialer. Vi skal blant annet spikke vår egen stav og dekorere vår egen tøypose. Aktiviteten passer for aldersgruppen 7 – 12 år.

Hardsløyd (12 – 19 år)

Morten Bransfjell og Mikael Andersson har ansvar for denne workshopen. Målet med aktiviteten er å lære teknikker og produsere små gjenstander i tre og horn. Dersom du har påbegynte arbeider som ikke er ferdigstilt, må du gjerne ta med det. Aktiviteten passer for barn og unge i alderen 12 – 19 år.

Form og farge (fra 8 år)

Tanja Nordfjell kommer til å gi en innføring i ulike teknikker med form og farge. Vi vil tegne og male på papir og på lerret, med akrylmaling og tegne med akvarell penner på papir. Aktiviteten passer for barn og ungdom fra 8 år.

Grafitti med Zina (Fra 12 år)

Linda «Zina» Aslaksen leder denne workshopen i år. «Zina» har bakgrunn som billedkunstner, illustratør og gatekunstner. Målet med workshopen er å bruke og synliggjøre samisk språk og kultur gjennom graffiti. Deltakerne må ha klær for å være ute, og som de kan spraymale i. Aktiviteten passer for barn og ungdom fra 12 år.

Foto og collage  (Fra 10 år)

Ingo Danielsen og Julia Jonette Fjellheim holder workshop i grunnleggende fotografi og collage. Vi starter med å ta noen svarthvitbilder som vi senere skriver ut. Disse skal vi fargelegge med fargeblyanter/-tusj. Dere kan også klippe ut ansikter, mønster, bokstaver, og diverse motiv fra magasiner for å lime på bildene deres. Det er mulig vi tar en tur ut under fotograferingen, så ta med jakke. Dere trenger ikke å ha med fotoapparat selv. Fra 10 år og oppover.Dans (Fra 6 år)

Lek og dans (6 – 13 år)

Marika Renhuvud leder «lek og dans» for barn i alderen 6 – 13 år. Målet med aktiviteten er å lære seg å bruke kroppen til musikk gjennom dans, leker og ulike øvelser. Deltagarna må ha med seg myke klær som de kan danse i.

Samisk idrett (Fra 6 år)

Samisk idrettsforbund forteller om samisk idrett og virksomhet. Målet med aktiviteten er å trene teknikk på lassokasting og løping, og dagen avsluttes med en liten konkurranse. Aktivitetene vil foregå utendørs og deltagerne må ha treningsklær og tøy etter vær. Det oppfordres til å ha med egen lasso, men kan lånes ved behov. Aktiviteten passer barn og unge i alle aldre fra 6 år.

Innebandy (Fra 6 år)

Daana Rensberg og Dan Richard Mortensson leder denne aktiviteten, hvor målet er å trene teknikk og småspill i innebandy. Aktiviteten passer for alle aldre, og elevene deles inn i ulike grupper etter alder og nivå. Deltakerne må ha treningsklær og innesko/ hallsko.

Sydisdans

Anna Linnea Fjellheim Varsi og Aina Haugom Nordfjell skal holde et lavterskel kurs i sydisdans, der alle mellom 13-18 år er velkommen. Du trenger ingen forkunnskaper innen dans, bare ta med deg selv, drikkeflaske og bevegelige klær. Kurset anbefales hvis du vil imponere noen på dansegulvet senere, kanskje allerede under Felgen sin konsert? Vi kan garantere «good times», latter og at sydisdansen sitter godt i kroppen etterpå.

 

Her finner dere påmelding til workshops, og bestilling av lunsjpakker.