Workshop for barn og ungdom

Fredag, 1. oktober kl. 10:00 – 15:00

Mijjen gærhkoegærja/ Vår kirkebok (3 – 8 år)

Saemien Åålmege holder workshop for barn mellom fra 3-8 år som bygger på «Mijjen gærhkoegærja / Vår familebok» Workshopen legger vekt på sørsamisk språk og kultur. Det vil bli fortellerstund fra boka, sanger /vuelieh. og fletting av garn.  Ansatte i Saemien Åålmege leder workshopen i samarbeid med Saemien Åålmeges ungdomsledere.

Aktivitetsløype (4 – 6 år)

Rørossamiske foreldrenettverk har med seg Anna Harsjøen Nordfjell som aktivitetsleder, sammen med Irja Kristine Brandfjell som medhjelper. Workshopen har fokus på aktivitet og kreativitet, sammen med samisk språk og læring. Workshopen inneholder aktiviteter som lassokasting, maling og tegning, fortellerstund i bokbussene, teater, besøk på lekeland osv. Vi kommer til å være både ute og inne, så ta med klær for å være inne samt etter vær for å være ute. Aktiviteten passer for barn mellom 5-8 år.

Småsløyd (7 – 12 år)

Helen Blind Brandsfjellen ektine edtjebe vytnesjidh ovmessie vuekine jïh ovmessie aath darjodh.  Daate sjïehteles maanide 7-12 jaepieh. Helen Blind Brandsfjell holder workshop i vætna. Målet med aktiviteten er å lære teknikker og produsere gjenstander i ulike materialer. Aktiviteten passer for aldersgruppen 7 – 12 år.

Hardsløyd (12 – 19 år)

Morten Bransfjell og Mikael Andersson har ansvar for denne workshopen. Målet med aktiviteten er å lære teknikker og produsere små gjenstander i tre og horn. Dersom du har påbegynte arbeider som ikke er ferdigstilt, må du gjerne ta med det. Aktiviteten passer for barn og unge i alderen 12 – 19 år.

Form og farge (fra 8 år)

Tanja Nordfjell kommer til å gi en innføring i ulike teknikker med form og farge. Vi vil tegne og male på papir og på lerret, med akrylmaling og tegne med akvarell penner på papir. Aktiviteten passer for barn og ungdom fra 8 år.

Foto og collage  (Fra 10 år)

Ingo Danielsen og Julia Jonette Fjellheim holder workshop i grunnleggende fotografi og collage. Vi starter med å ta noen svarthvitbilder som vi senere skriver ut. Disse skal vi fargelegge med fargeblyanter/-tusj. Dere kan også klippe ut ansikter, mønster, bokstaver, og diverse motiv fra magasiner for å lime på bildene deres. Det er mulig vi tar en tur ut under fotograferingen, så ta med jakke. Dere trenger ikke å ha med fotoapparat selv. Fra 10 år og oppover.

Samisk idrett (Fra 6 år)

Samisk idrettsforbund forteller om samisk idrett og virksomhet. Målet med aktiviteten er å trene teknikk på lassokasting og løping, og dagen avsluttes med en liten konkurranse. Aktivitetene vil foregå utendørs og deltagerne må ha treningsklær og tøy etter vær. Det oppfordres til å ha med egen lasso, men kan lånes ved behov. Aktiviteten passer barn og unge i alle aldre fra 6 år.

Innebandy (Fra 6 år)

Daana Rensberg og Dan Richard Mortensson leder denne aktiviteten, hvor målet er å trene teknikk og småspill i innebandy. Aktiviteten passer for alle aldre, og elevene deles inn i ulike grupper etter alder og nivå. Deltakerne må ha treningsklær og innesko/ hallsko.

Gaming (fra 10 år)

Velkommen til Sámi Gamers’ workshop. På denne workshopen kommer vi til å utfordre dine egenskaper innenfor spill og esport. Hva må til for å komme videre til «next lvl»? Vi går gjennom hele spekteret fra bygging til fraggin’. Dette blir gøy! Fra 10 år og oppover. Dere trenger PC og noen av spillene Minecraft, Fortnite, CSGO eller PUBG.

Mannem vuajnah (fra 16 år)

Workshopen tar utgangspunkt i tema fra teaterforestillingen «Mannen vuajnah», som handler om identitet og tilhørighet. Man tar inn i den samiske kulturen med et ønske om å skape forståelse for minoriteter og hvordan det er å leve i en kultur som er truet fra flere ulike hold. Workshopen holdes av Marika Renhuvud og er for barn fra 16 år.

Her finner dere påmelding til workshops, og bestilling av lunsjpakker.

[easy-social-share]