• Årsmøte for Raasten rastah mandag 10. juni 2024

  Årsmøte for Raasten rastah mandag 10. juni 2024

  Årsmøtet for Raasten rastah gjennomføres på Aajege, Røros vgs, mandag 10. juni 2024 kl. 1300. Les mer →

  20. mai 2024 By Toini Bergstrøm Nyheter
 • Agnete Saba festivaalese båata


  kreditering: Magnus Westerlund

  Agnete Saba har tross sin unge alder rukket å tilbringe over et tiår i musikkbransjen. Musikkarrieren startet for alvor i 2008, da hun som 14-åring vant Melodi Grand Prix jr. med bandet The BlackSheeps og låten «Oro jaska beana» – en låt som samme år også høstet Spellemannspris for «årets hit».

   

  Agnete har siden den gang blitt en folkekjær artist. Gjennom sine musikkutgivelser og medvirkning i flere kjente musikalske underholdningsprogrammer på TV, har hun vist seg som en viktig representant for Nord-Norge og Sápmi.

   

  Det siste året har Agnete jobbet med ny musikk inspirert av naturen i Nord-Norge og samiske musikktradisjoner. Med tekster på både samisk og norsk har Agnete skapt et vakkert og kraftfullt musikalsk univers som inkluderer elementer fra pop, rock og elektronisk musikk.

   

  Sommeren 2023 er Agnete klar til å entre livescenen igjen! Hun tar med seg fem eminente musikere og et repertoar bestående av både splitter nye låter og klassikere. Agnete og bandet lover god musikk og god stemning!

   

  Lørdag 30. september på Storstuggu.
  Info om billettsalg kommer.

  15. august 2023 By Ida Ljungberg Nyheter
 • Ung samisk kunstner

  Ung samisk kunstner

  Invitasjon til utstilling: «Ung samisk kunstner»

  Vi inviterer unge samiske kunstnere i alderen 15 år og oppover til utstilling under Raasten rastah. Vær kreativ i tiden fremover eller se hva du har gjort tidligere, vær modig, kontakt oss og still ut på Storstuggu, Røros til glede for festivalens besøkere.  Motiv, uttrykk og teknikk velges på fritt grunnlag. Vårt eneste ønske er at kunstverkene viser et personlig og estetisk engasjement.

  Raasten rastah arrangeres 28.september – 1. oktober 2023 på Røros.

  Hovedmålet med festivalen er «å skape en møteplass for samer på norsk og svensk side». Den primære målgruppa for festivalen er «den samiske befolkningen, men det er også en presentasjon av samisk kultur for andre». Festivalen ønsker å skape et godt og bredt tilbud for barn og ungdom. Det er viktig for festivalen å være en arena både for kunnskapsformidling og som en sosial og kulturell møteplass.

  Høres dette interessant ut? For mer informasjon ta kontakt med:

   

  Hvis stor interesse kan antallet kunstverk begrenses per deltaker. Informasjon om festivalen finnes www.raastenrastah.no

   

  Velkommen med din kunst!

   

  15. mai 2023 By Ida Ljungberg Uncategorized
 • Baajh vaeride årrodh!

  Sápmis største artister spiller gratis for å vise sin støtte til Fosen

   

  Samiske og norske arrangører hiver seg rundt for å hedre reindriftsutøverne på Fosen og aksjonistene som står i kampen sammen med dem. Gjennom en støttekonsert i Oslo skal de samle inn penger til aksjonene og hedre kampånden. Noen av Sápmis største artister står på programmet. Konserten arrangeres fredag 3. mars.

  Det er over 500 dager siden høyesterett fant at vindkraftanleggene på Fosen-halvøya var i strid med artikkel 27 i FNs menneskerettighetserklæring, som sier at minoriteter har rett til å utøve egen kultur. Den siste uken har Fosen-aksjonister sperret inngangene til flere departementsbygninger i Oslo for å legge press på norske politikere. Fosen-aksjonistene har klar tale: vindturbinene på Fosen må rives ned og landområdene må tilbakeføres Fosen-samene.

  Flere samiske og norske kulturarrangører rundt om i Sápmi støtter aksjonene, blant de er Márkomeannu:

  – Márkomeannu som festival ble stiftet av markasamisk ungdom på 90-tallet som kjempet for sin rett til kulturøvelse i et sterkt fornorsket område. At en ny generasjon ungdom fortsatt må kjempe for sine rettigheter til kulturutøvelse og eksistens er hjerteskjærende vondt og dypt provoserende å være vitne til, sier Ane Ugelvik, festivalsjef i Márkomeannu.

  I en tidligere presseuttalelse har Riddu Riđđu Festivála uttalt sin fulle støtte til Fosen-aksjonistene. Nå går Riddu Riđđu Festivála sammen med Márkomeannu og Samisk Hus i Oslo for å arrangere en stor støttekonsert for Fosen. De samiske arrangørene ønsker å invitere alle som støtter Fosen-saken til konsert på Riksscenen i Oslo.

  På programmet står noen av Sápmis største artister.

  Blant de er Mari Boine, Marja Mortensson, Agnete Saba og Sara Marielle Gaup Beaska. Alle artistene spiller gratis til støtte for Fosen.

  Festivalsjef for Riddu Riđđu Festivála, Sajje Solbakk, er klar:

  – Jeg skulle ønske dette var en konsert jeg aldri trengte å arrangere, men som jeg nå selvfølgelig ser frem til. Kampen skulle vært slutt for lenge siden, men her står vi. På fredag skal vi hedre og støtte Fosen-aksjonistene, reindriftsutøverne på Fovsen-Njaarke og samisk kampånd!

  Konserten arrangeres kl. 19.00 på Riksscenen i Oslo og er åpen for alle som ønsker å støtte Fosen-saken. Det er gratis inngang, men publikum oppfordres til å vippse ønsket sum til Natur og Ungdoms innsamlingsaksjon for Fosen-aksjonene.

  Her følger en liste over tilsluttede organisasjoner og samarbeidspartnere:

  Riksscenen

  Samerådet

  Várdobáiki

  Senter for nordlige folk

  Samisk Hus Oslo

  Saemien Sijte

  Dáiddadállu

  Tjaktjen Tjåangkoeh

  Raasten Rastah

  NKA – Norske kulturarrangører

  3. mars 2023 By Ida Ljungberg Uncategorized
 • Raasten rastah ønsker flere festivaldeltakere velkommen!

  Raasten rastah ønsker flere festivaldeltakere velkommen!

  Samfunnet åpnet mer opp og myndighetene letter på smitteverntiltakene. Raasten rastah 2021 kan derfor ønske flere deltakere velkommen til årets festival. Konserter, seminarer, workshop og teaterforestillinger kan nå ta imot festivaldeltakere. Hiv dere rundt og kom på festival!

  Dette betyr at det legges ut flere billetter til Marja Mortensson og Kringkastingsorkesteret fredag 1. oktober og Isak  lørdag 2. oktober.
  Billettsalget åpnes opp mandag 27. september kl. 1400. Billettsalg gjennom Storstuggu Røros, for billetter klikk her.

  Raasten rastah er en samisk festival som arrangeres i Plassje/Røros og er en kulturell og sosial møteplass for hele familien. Årets festival arrangeres 30. september – 3. oktober 2021 på Storstuggu.

  For mer informasjon om fullstendig program og billettkjøp, se raastenrastah.no.
  Raasten rastah følger til enhver tid gjeldende nasjonale råd om smitteverntiltak for Covid-19.

  24. september 2021 By Toini Bergstrøm Uncategorized
 • Smittevern på Raasten rastah 2021

  Les mer →

  10. september 2021 By Ida Ljungberg Nyheter
 • Workshops for barn og unge på Raasten rastah

  Workshops for barn og unge på Raasten rastah

  Raasten rastah har gleden av å inviterer barn og unge fra hele det sørsamiske området til å delta på workshop fredag 1. og lørdag 2. oktober. Det blir workshop med flere ulike tema barn og ungdom i alle aldre. Les mer →

  7. september 2021 By Ida Ljungberg Nyheter
 • Fredagskonsert med Marja Mortensson og KORK

  Raasten rastah har den store gleden av å annonsere urfremføringen av verket Raajroe – The Reindeer Caravan, med Marja Mortensson, Daniel Herskedal, Jakop Janssønn og Kringkastingsorkesteret.

  Les mer →

  22. juni 2021 By Ida Ljungberg Nyheter
1 2 3 4