4. september 2019

Raasten rastah: Filmh

En samisk filmfestival på Røros

7.-10. november 2019 er det klart for samisk filmfestival på Røros kino: «Raasten rastah: Filmh»

Festivalen vil være proppfull av samisk- og annen urfolksfilm. Siden vi befinner oss så sentralt i det sørsamiske landskapet vil festivalen fokusere litt ekstra på sørsamiske filmer.

Raasten Rastah: Filmh sitt tema i 2019 vil være «Vaajesth!» Sånn omentrent oversatt betyr «vaajesth» at vi vil at du skal fortelle din historie, på din måte, på ditt språk, med dine ord.

Raasten Rastah:Filmh skal være et sted hvor samer og andre urfolk kan fortelle et bredt spekter av sine historier på sine premisser.

Raasten Rastah: Filmh kan by på et omfattende barneprogram, spillefilmer, kortfilmer og dokumentarfilmer. Siden det er FNs urfolksspråkår i år, så vil vi også vise film fra andre urfolk. Det blir i tillegg samtaler og innledninger av filmene med både regissører og skuespillere. Det vises filmer hele dagen på tre ulike kinolerreter.  

På Raasten Rastah: Filmh vil det blant annet bli førpremiere for den sørsamiske barnetv-serien «Sööfe». I denne serien er handlingen lagt til rørossamisk område, hvor mange av skuespillerne er lokale sørsamer. Vi gleder oss!

I tillegg vil programmet bestå av en filmworkshop for samisk ungdom. I løpet av 2 dager skal ungdom lage film på sørsamisk med premierevisning under festivalen.  

Raasten rastah og Røros Kino er arrangører. Vi ønsker alle hjertelig velkommen. Det går ut en spesiell invitasjon til alle i regionen som har lyst til å oppleve mangfoldet i den samiske filmverdenen.

 
Nyheter og oppdateringer i filmprogrammet legges fortløpende ut på storstuggu.no og i eget event på facebook.

For nærmere informasjon, ta kontakt med:

Stig Eebre Somby, Raasten rastah,     tlf: 918 08 128            e-post: stisom@trondelagfylke.no

Jo Hage, Røros kino,                          tlf: 952 72 095            e-post: jo.hage@roros.kommune.no

Thomas Ole Andersen, Aajege,          tlf: 957 49 521            e-post: thoan@trondelagfylke.no

By Ida Ljungberg Uncategorized Share: