Workshop for barn og ungdom

Fredag 29. september kl. 10:00 – 15:00

Mijjen gærhkoegærja/ Vår kirkebok (3 – 8 år)

Saemien Åålmege holder workshop for barn mellom fra 3-8 år som bygger på «Mijjen gærhkoegærja / Vår familebok» Workshopen legger vekt på sørsamisk språk og kultur. Det vil bli fortellerstund fra boka, sanger /vuelieh. og fletting av garn.  Ansatte i Saemien Åålmege leder workshopen i samarbeid med Saemien Åålmeges ungdomsledere.

Aktivitetsløype (5 – 8 år)

Tova Thomasson og Wilma Nordström Rehnfeldt leder denne workshopen med fokus på aktivitet og kreativitet, sammen med samisk språk og læring. Workshopen inneholder aktiviteter som lassokasting, maling og tegning, fortellerstund, teater, besøk på lekeland osv. Vi kommer til å være både ute og inne, så ta med klær for å være inne samt etter vær for å være ute. Aktiviteten passer for barn mellom 5-8 år.

Småsløyd (7 – 12 år)

Sara Labba ektine edtjebe vytnesjidh ovmessie vuekine jïh ovmessie aath darjodh.  Daate sjïehteles maanide 7-12 jaepieh. Sara Labba holder workshop i vætna. Målet med aktiviteten er å lære teknikker og produsere gjenstander i ulike materialer. Aktiviteten passer for aldersgruppen 7 – 12 år

Hardsløyd (12 – 19 år)

Morten Bransfjell og Tomas Tomasson Punde har ansvar for denne workshopen. Målet med aktiviteten er å lære teknikker og produsere små gjenstander i tre og horn. Dersom du har påbegynte arbeider som ikke er ferdigstilt, må du gjerne ta med det. Aktiviteten passer for barn og unge i alderen 12 – 19 år.

Form og farge (fra 8 år)

Tanja Nordfjell kommer til å gi en innføring i ulike teknikker med form og farge. Vi vil tegne og male på papir og på lerret, med akrylmaling og tegne med akvarell penner på papir. Aktiviteten passer for barn og ungdom fra 8 år.

Streetart (fra 12 år)

Jonas Wilhelmsson leder denne workshopen i år. Jonas Wilhelmsson er kunstner og inspireres av natur- og fjellandskapet. Målet med workshopen er å bruke og synliggjøre samisk språk og kultur gjennom streetart med inspirasjon fra fjell og natur. Her bruker vi spraymaling. Deltakerne må ha klær for å være ute, og som de kan spraymale i. Aktiviteten passer for barn og ungdom fra 12 år.

Foto og collage  (Fra 10 år)

Julia Jonette Fjellheim holder workshop i grunnleggende fotografi og collage. Vi starter med å ta noen svarthvitbilder som vi senere skriver ut. Disse skal vi fargelegge med fargeblyanter/-tusj. Dere kan også klippe ut ansikter, mønster, bokstaver, og diverse motiv fra magasiner for å lime på bildene deres. Det er mulig vi tar en tur ut under fotograferingen, så ta med jakke. Dere trenger ikke å ha med fotoapparat selv. Fra 10 år og oppover.

Idrett (Fra 6 år)

Thomas Kvistad og Mats Renander leder denne workshopen. Aktiviteter vil være klatring i innendørs klatrevegg, trene teknikk på lassokasting og spille fotball. Aktivitetene vil foregå i Verket og Doktortjønna før lunsj, og utendørs på Øra etter lunsj. Deltagerne må ha treningsklær, fotballsko og tøy etter vær. Det oppfordres til å ha med egen lasso, men kan lånes ved behov. Aktiviteten passer barn og unge i alle aldre fra 6 år.

Innebandy (Fra 6 år)

Daana Rensberg og Dan Richard Mortensson leder denne aktiviteten, hvor målet er å trene teknikk og småspill i innebandy. Aktiviteten passer for alle aldre, og elevene deles inn i ulike grupper etter alder og nivå. Deltakerne må ha treningsklær og innesko/ hallsko og innebandykølle hvis du har.

Dans (Fra 10 år)

Ramona Kappfjell Sørfjell leder denne workshopen i regi av «Saemien noeri låajtoe/ Ung samisk scene». Vi skal danse en kombinasjon av allerede eksisterende danse, og egen koreografi som Ramona har laget. Det vil også bli mulig for barna og ungdommen å være med på å lage en egen koreografi på workshopen. Hvis det er ønskelig at foreldre /venner vil se hva vi har jobbet med, vil de bli en liten oppvisning de 15 siste minuttene av workshopen begge dagene. Eller så skal vi ha det gøy og spre masse danseglede for store og små. Deltagerne må ha gode klær for å bevege seg i. Fredag for aldersgruppa 10 – 13 år, og lørdag fra 14 år og eldre.

Redesign (Fra 12 år)

Aino Danielsen leder denne workshopen. Vi skal redesigne klær og gamle tekstiler, lage noe nytt av noe gammelt. Vi skal leke med samiske tradisjonelle uttrykk, ved hjelp av ulike kreative teknikker. Deltakerne kan ta med seg egna klær om ønskelig. Fra 14 år og oppover.

Her finner dere påmelding til workshops, og bestilling av lunsjpakker.

[easy-social-share]