NYHETER

Følg med på våre nyheter for å holde deg oppdatert om hva som skjer.

Salgsareal og stands

Raasten rastah har utviklet seg til å bli en viktig samisk møteplass og mange gleder seg til å besøke salgsarealene under festivalen. Det er også en god arena for å informere om sin virksomhet.

Pressemelding: Sørsamiske kulturfestivaler bytter år

Annen hvert år arrangeres de sørsamiske kulturfestivalene Raasten rastah og Tjaktjen Tjåanghkoe på henholdsvis Røros og Snåsa. Raasten rastah skulle egentlig arrangeres denne høsten. Men covid-19 sørget for at festivalen måtte avlyses. I stedet for å måtte vente til 2022 med ny festival på Røros, bytter festivalene år. Det vil si at Raasten rastah blir […]

Årsmøte for Raasten rastah tirsdag 9. juni 2020

Årsmøtet for Raasten rastah gjennomføres på Aajege, Røros vgs, tirsdag 9. juni 2020 kl. 0900.

Raasten rastah: Filmh

En samisk filmfestival på Røros 7.-10. november 2019 er det klart for samisk filmfestival på Røros kino: «Raasten rastah: Filmh»

Viktig! Kulturminnevandringa flyttet til Kvikne

På grunn av dårlig vær i høyfjellet blir kulturminnevandringen flyttet fra Skardøra i Tydal kommune til Storbekkhaugan i Kvikne kommune. Værmeldinga melder betraktelig bedre vær i Kviknefjellene. Dette er slettes ikke et dårligere alternativ.

Forestillingen “Svaaletjahke” settes opp på Rørosmuseet

Torsdag 27. september kl. 18.00 inviteres det til forestillingen Svaaletjahke.

Ta portrett med kunstner Vegar Moen!

Portrettkunstner Vegar Moen besøker Raasten rastah. Han jobber med en utstilling til Rørosmuseet neste år. Og her er en hilsen til dere som kommer:

Guevtelen hearskah – Festmiddag 29.9. kl. 1900

Nytt av året på Raasten Rastah er «Guevtelen hearskah», som fritt oversatt til norsk er «Viddas delikatesser». Hvilke lekkerbiskener har den sørsamiske matkulturen å by på? 

Workshops for barn og unge på Raasten rastah

Raasten rastah har gleden av å inviterer barn og unge fra hele det sørsamiske området til å delta på workshop fredag 28. og lørdag 29. september Det blir workshop med flere ulike tema barn og ungdom i alle aldre.

Noen få rom ledig

Hotellet er fullbooket, men det fins noen få rom ledig på Ertzeidergården og på Vertshuset. 

Statister under Raasten rastah

TMM Produksjon er i gang med innspillingen av en ny sørsamisk barne-tv-serie for NRK. Serien har fått navnet “Sööfe”, og handler om en 12 år gammel jente som bor i Trondheim. I løpet av serien blir hun gradvis mer bevisst, og nysgjerrig på å lære mer om sin sørsamiske bakgrunn.

Ungdomsfest med Felgen Orkester

Foto: Magne Biti Raasten rastah holder ungdomsfest på fredagen, og vi arrangerer derfor konsert med Felgen Orkester og egen dj.

Felgen Orkester spiller opp til samedans

Foto: Magne Biti Raasten rastah har gjort grep for å skape mer liv på lørdagen, og vi arrangerer derfor samedans med Felgen Orkester og egen dj.

Raasten rastah har inngått avtale med Røros hotell

Raasten rastah og Røros hotell har inngått festivalhotellavtale.

Årsmøte for Raasten rastah tirsdag 12. juni 2018

Årsmøtet for Raasten rastah gjennomføres på Storstuggu, Røros, tirsdag 12. juni 2018 kl. 0900.

Utstilling «Ung samisk kunstner»

Vi inviterer unge samiske kunstnere i alderen 15 år og oppover til utstilling under Raasten rastah.

Spennende seminarprogram på Raasten rastah

Foto: Schrøder/Saemien Sijtes fotoarkiv Raasten rastah tilbyr en rekke spennende seminarer, fredagen med like tema fredag og lørdag.

Ny hjemmeside

Raasten rastah har fått ny hjemmeside.

Ny visuell profil

I samisk kultur er identitet, fellesskap, samhold og samarbeid helt sentralt. Hver enkelt region, slekt og familie har sin helt unike identitet i form av detaljer i klær, mønstre og reinsdyrmerking.