NYHETER

Følg med på våre nyheter for å holde deg oppdatert om hva som skjer.

Agnete Saba festivaalese båata

kreditering: Magnus Westerlund Agnete Saba har tross sin unge alder rukket å tilbringe over et tiår i musikkbransjen. Musikkarrieren startet for alvor i 2008, da hun som 14-åring vant Melodi Grand Prix jr. med bandet The BlackSheeps og låten «Oro jaska beana» – en låt som samme år også høstet Spellemannspris for «årets hit».   […]

Ung samisk kunstner

Invitasjon til utstilling: «Ung samisk kunstner» Vi inviterer unge samiske kunstnere i alderen 15 år og oppover til utstilling under Raasten rastah. Vær kreativ i tiden fremover eller se hva du har gjort tidligere, vær modig, kontakt oss og still ut på Storstuggu, Røros til glede for festivalens besøkere.  Motiv, uttrykk og teknikk velges på […]

Årsmøte for Raasten rastah torsdag 8. juni 2023

Årsmøtet for Raasten rastah gjennomføres på Aajege, Røros vgs, torsdag 8. juni 2023 kl. 1200.

Baajh vaeride årrodh!

Sápmis største artister spiller gratis for å vise sin støtte til Fosen   Samiske og norske arrangører hiver seg rundt for å hedre reindriftsutøverne på Fosen og aksjonistene som står i kampen sammen med dem. Gjennom en støttekonsert i Oslo skal de samle inn penger til aksjonene og hedre kampånden. Noen av Sápmis største artister […]

Raasten rastah ønsker flere festivaldeltakere velkommen!

Samfunnet åpnet mer opp og myndighetene letter på smitteverntiltakene. Raasten rastah 2021 kan derfor ønske flere deltakere velkommen til årets festival. Konserter, seminarer, workshop og teaterforestillinger kan nå ta imot festivaldeltakere. Hiv dere rundt og kom på festival! Dette betyr at det legges ut flere billetter til Marja Mortensson og Kringkastingsorkesteret fredag 1. oktober og […]

Smittevern på Raasten rastah 2021

Alle dager og arealer Selv om Norge nå gjenåpner tenker vi smittevern fortsatt er viktig på Raasten rastah for å sikre at festivaldeltakerne kan få en trygg og god festivalopplevelse. Raasten rastah følger retningslinjene som til enhver tid blir bestemt av myndighetene. Smitteverntiltakene blir vurdert og igangsatt i samarbeid med Røros kommune. Dersom din bostedskommune [...]

Workshops for barn og unge på Raasten rastah

Raasten rastah har gleden av å inviterer barn og unge fra hele det sørsamiske området til å delta på workshop fredag 1. og lørdag 2. oktober. Det blir workshop med flere ulike tema barn og ungdom i alle aldre.

Fredagskonsert med Marja Mortensson og KORK

Raasten rastah har den store gleden av å annonsere urfremføringen av verket Raajroe – The Reindeer Caravan, med Marja Mortensson, Daniel Herskedal, Jakop Janssønn og Kringkastingsorkesteret.

Lørdagskonsert med ISÁK

Denne konsert arrangeres i samarbeid med Storstuggu. Lørdag 2. oktober kl. 21.30 (Dørene åpner kl. 21.00), Falkbergetsalen  

Raasten rastah har inngått avtale med Røros hotell

Raasten rastah og Røros hotell har inngått festivalhotellavtale.

Salgsareal og stands

Raasten rastah har utviklet seg til å bli en viktig samisk møteplass og mange gleder seg til å besøke salgsarealene under festivalen. Det er også en god arena for å informere om sin virksomhet.

Pressemelding: Sørsamiske kulturfestivaler bytter år

Annen hvert år arrangeres de sørsamiske kulturfestivalene Raasten rastah og Tjaktjen Tjåanghkoe på henholdsvis Røros og Snåsa. Raasten rastah skulle egentlig arrangeres denne høsten. Men covid-19 sørget for at festivalen måtte avlyses. I stedet for å måtte vente til 2022 med ny festival på Røros, bytter festivalene år. Det vil si at Raasten rastah blir […]

Raasten rastah: Filmh

En samisk filmfestival på Røros 7.-10. november 2019 er det klart for samisk filmfestival på Røros kino: «Raasten rastah: Filmh»

Viktig! Kulturminnevandringa flyttet til Kvikne

På grunn av dårlig vær i høyfjellet blir kulturminnevandringen flyttet fra Skardøra i Tydal kommune til Storbekkhaugan i Kvikne kommune. Værmeldinga melder betraktelig bedre vær i Kviknefjellene. Dette er slettes ikke et dårligere alternativ.

Forestillingen “Svaaletjahke” settes opp på Rørosmuseet

Torsdag 27. september kl. 18.00 inviteres det til forestillingen Svaaletjahke.

Ta portrett med kunstner Vegar Moen!

Portrettkunstner Vegar Moen besøker Raasten rastah. Han jobber med en utstilling til Rørosmuseet neste år. Og her er en hilsen til dere som kommer:

Guevtelen hearskah – Festmiddag 29.9. kl. 1900

Nytt av året på Raasten Rastah er «Guevtelen hearskah», som fritt oversatt til norsk er «Viddas delikatesser». Hvilke lekkerbiskener har den sørsamiske matkulturen å by på? 

Statister under Raasten rastah

TMM Produksjon er i gang med innspillingen av en ny sørsamisk barne-tv-serie for NRK. Serien har fått navnet “Sööfe”, og handler om en 12 år gammel jente som bor i Trondheim. I løpet av serien blir hun gradvis mer bevisst, og nysgjerrig på å lære mer om sin sørsamiske bakgrunn.

Ungdomsfest med Felgen Orkester

Foto: Magne Biti Raasten rastah holder ungdomsfest på fredagen, og vi arrangerer derfor konsert med Felgen Orkester og egen dj.

Felgen Orkester spiller opp til samedans

Foto: Magne Biti Raasten rastah har gjort grep for å skape mer liv på lørdagen, og vi arrangerer derfor samedans med Felgen Orkester og egen dj.

Årsmøte for Raasten rastah tirsdag 12. juni 2018

Årsmøtet for Raasten rastah gjennomføres på Storstuggu, Røros, tirsdag 12. juni 2018 kl. 0900.

Utstilling «Ung samisk kunstner»

Vi inviterer unge samiske kunstnere i alderen 15 år og oppover til utstilling under Raasten rastah.

Spennende seminarprogram på Raasten rastah

Foto: Schrøder/Saemien Sijtes fotoarkiv Raasten rastah tilbyr en rekke spennende seminarer, fredagen med like tema fredag og lørdag.

Ny hjemmeside

Raasten rastah har fått ny hjemmeside.

Ny visuell profil

I samisk kultur er identitet, fellesskap, samhold og samarbeid helt sentralt. Hver enkelt region, slekt og familie har sin helt unike identitet i form av detaljer i klær, mønstre og reinsdyrmerking.